Ştrudel cu griş

strudel cu gris jpeg

Să încercăm să preparăm un desert altfel.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 500 g făină 3 linguri ulei 1 linguriţă sare 150 ml apă caldă

450 ml apă

75 g griş

3 linguri zahăr

2 linguri ulei

esenţă de vanilie, după gust

Mod de preparare

Cerni făina şi o amesteci cu uleiul, sarea şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat uşor moale. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă. Îl ţii 10 minute să se odihnească, după care întinzi o foaie, cât mai subţire, pe care o laşi să se usuce câteva minute.

Pentru cremă, fierbi grişul în apă şi adaugi zahărul şi esenţă de vanilie după gust. Dai deoparte, amestecând constant, până când grişul capătă consistenţa unei creme. Ungi foaia cu o lingură de ulei, întinzi crema şi rulezi. Ungi ştrudelul cu uleiul rămas, îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg