Ştrudel cu mac şi cireşe

Ne-am obişnuit ca ştrudelul dulce să fie ori cu brânză dulce şi stafide, ori cu mere. Încearcă reţeta propusă de noi şi nu vei da greş!
Dificultate mică Preparare 75' Pentru 10 porţii
Ingrediente
1 kg cireşe
150 g făină
1 praf de sare
1 linguriţă oţet
1 ou
2 linguri ulei
150 g mac
100 g zahăr pudră
70 g unt
Mod de preparare
Cerni făina cu sarea într-un castron, faci o gropiţă în mijloc, pui uleiul, oţetul, oul şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Acoperi castronul cu un prosop curat şi laşi să se odihnească,
la cald, 15 minute. Împarţi aluatul în două părţi şi întinzi, pe o planşetă presărată cu făină, două foi subţiri. Le presari cu mac, zahăr, unt topit lichid, cireşe fără sâmburi şi le rulezi.
Aşezi ştrudelele uşor pe o tavă cu hârtie de copt, le ungi cu puţin unt şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C până se rumenesc frumos deasupra. Le presari cu zahăr pudră, le laşi să se răcească, după care le tai felii.