Ştrudel cu mere

strudel cu mere jpeg

Reţeta clasică de ştrudel îşi are originile pe tărâmuri nemţeşti. Iar dacă tu eşti un adept al bucătăriilor internaţionale, vei fi absolut atras de această reţetă de ştrudel cu mere preparat după o reţetă clasică.

Ingrediente

Pentru aluat 300 g făină 5 linguri ulei 200 ml apă călduţă sare

100 g unt

100 g pesmet

2 linguri stafide

4 linguri rom sau zeamă de portocale

6-8 mere coapte

150 g zahăr tos

1 linguriţă coajă de lămâie rasă

zeama de la ½ lămâie

2 linguriţe scorţişoară măcinată

100 g unt topit pentru uns foaia

100 g zahăr pudră pentru decor

Preparare

Se amestecă într-un castron mare făina, uleiul, sarea şi apa călduţă şi se frământă până ce se formează un aluat uniform, elastic, uşor de prelucrat. Se lasă timp de o oră la temperatura camerei, să se odihnească.

Între timp, taie merele cubuleţe şi căleşte-le puţin într-o tigaie. Amestecă-le cu zahărul tos, coaja rasă şi cu zeama de lămâie, cu scorţişoara măcinată şi cu stafidele, care au fost înmuiate în prealabil în rom sau în zeamă de portocală.Se întinde aluatul într-o foaie foarte subţire. Se unge cu unt topit folosind o pensulă şi se presară pesmet. Se întinde deasupra compoziţia de mere şi se rulează.Se aşază rulada în tava tapetată cu hârtie specială pentru copt şi unsă cu unt.

Se coace în cuptorul bine încins timp de aproximativ 60 de minute. Când este gata, rulada se unge deasupra cu unt topit şi se pudrează cu zahăr cât este caldă.Se serveşte tăiată felii după ce se răceşte complet.