Ştrudel cu mere

Strudel cu mere jpeg

Vă recomandăm această reţetă de ştrudel de mere, ideal de servit dupa masă.

Ingrediente:

Pentru aluat: 250 g făină 125 g unt un ou un vârf de cuţit de sare

1 kg mere

200 ml creme fraiche lichidă

1 ou

50 g zahăr extrafin

15 g zahăr vanilat

125 g unt

125 g făină

125 g zahăr extrafin

125 g migdale mărunţite

scorţişoară mărunţită

zahăr pudră

Mod de preparare:

Se prepară aluatul. Se amestecă făina cu untul inmuiat, un gălbenuş şi sare, apoi se adaugă apă cât să obţineţi un aluat omogen. Se frământă, se formează o minge, se acoperă şi se pune în frigider 30 de minute. Se prepară umplutura. Se curăţă şi se taie mere în cuburi mici. Se încălzeşte cuptorul la 205 g C. Se unge cu unt o formă şi se întinde aluatul şi pe fundul şi pe pereţii formei. Se înţeapă aluatul cu o furculiţă. Se aranjează cuburile de mere şi se pune forma la cuptor cam 20 de minute.

Se prepară crema. Se bate creme fraiche cu oul, zahărul şi zahărul vanilat, apoi se toarnă peste mere şi se mai pune la cuptor 15 minute.

Se prepară ştrudelul. Se amestecă untul topit cu făina, zahărul, migdalele tocate şi 1/2 lingură de scorţişoară tocată. Se frământă ingredientele şi se obţine un amestec granulos. Se toarnă amestecul peste tot conţinutul obţinut anterior şi se pune acest strudel cu mere la cuptor, la 225 g C, timp de 20 de minute.

Strudel cu piersici si prune

Strudel cu piersici si prune

Strudel cu branza si cirese

Strudel cu branza si cirese

Strudel cu carne tocata

Strudel cu carne tocata

FOTO pinterest.com