Ştrudel cu mere şi lămâie
Reţeta de ştrudel este clasică şi foarte uşor de pregătit. Cei dragi se vor simţi răsfăţaţi atunci când vei găti acest desert pentru ei.
Ingrediente
1 pachet aluat foitaj 6 mere 6 linguri zahăr 1 lămâie mare 4 linguri pesmet 2 linguri zahăr pudră cu aromă de vanilie
Mod de preparare
Se lasă foitajul la dezgheţat. Merele se curăţă de coajă, de seminţe şi se taie cubuleţe. Se pun într-un castron împreună cu zahărul, zeama şi coaja rasă de lămâie. Se amestecă şi se lasă 30 de minute, amestecând din cânc în când.
Pe fiecare bucată de foitaj se presară câte două linguri de pesmet. Merele se împart în două şi, cu ajutorul unei palete, se întind pe ambele foi. Se rulează şi se crestează din loc în loc, ca în imagine.
Se toarnă zeama lăsată de mere peste ştrudele, se aşază într-o tavă unsă foarte puţin cu ulei şi se coc la foc mic până se rumenesc. Se pudrează cu zahărul cu aromă de vanilie şi se taie reci.
sursa foto: Fotolia