Ştrudel cu nuci  

2 shutterstock 482309506 jpg jpeg

2 ştrudele

Timp de preparare: 1 h 30´

Dificultate: medie

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină

1 ou

1 praf de sare

3 linguri ulei

100 ml apă caldă

Pentru umplutură

5 pere medii

2 linguri zeamă de lămâie

100 g zahăr

1 linguriţă scorţişoară

200 g miez de nuci sfărâmat

200 g stafide

3 linguri unt

Pentru uns

1 gălbenuş

2 linguri lapte

Pentru decor

200 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru aluat, cerni făina, iar în mijlocul faci o gropiţă şi pui oul, sarea, apoi începi să frămânţi. Adaugi o lingură de ulei şi apa caldă. După ce obţii un aluat elastic, torni încă o lingură de ulei. Aduni aluatul într-o bilă, îl stropeşti cu restul de ulei şi-l acoperi cu o folie. Îl laşi deoparte până pregăteşti umplutura.

Cureţi perele de coajă, le tai cubuleţe şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Amesteci zahărul cu scorţişoara.

Împarţi aluatul în două. Întinzi fiecare bucată de aluat pe un prosop curat presărat cu făină. Ungi cu unt fiecare foaie, apoi o umpli cu miez de nuci, zahăr amestecat cu scorţişoară, stafide şi pere. Rulezi foile şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungi rulourile cu gălbenuşul bătut cu lapte. Coci ştrudelele 30 de minute, la 180° C.