Sufleu cu şuncă

Ingrediente: 200 g şuncă, 50 g făină, 3 ouă, 70 g unt, 150 ml lapte, sare, piper, 1 lingură unt pentru uns forma, 1 lingură pesmet pentru tapetat forma
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 60 min Dificultate: mică
Mai întâi tai şunca cubuleţe. Topeşti untul, la foc mic, adaugi făina şi amesteci continuu până obţii o pastă fără cocoloaşe. Torni treptat laptele, amestecând continuu şi când s-a îngroşat, iei de pe foc şi adaugi şunca, gălbenuşurile, sare, piper, după gust, şi omogenizezi bine.
Încorporezi uşor albuşurile bătute spu mă tare şi torni compoziţia într-o formă rotun dă mai mică unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. O introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 15-20 de minute.
Sofia, Arad