Sufleu de banane cu vanilie

Zaharurile, fibrele, vitaminele şi oligoelementele sale conferă bananei un caracter hrănitor, puţin cam prea mare pentru cei care doresc să slăbească. Bananele furnizează vitaminele A, B6, B9, C şi minerale (mangan, cupru, magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu). Pentru a te bucura de avantajele acestor fructe prepară şi tu un sufleu de banane cu vanilie. Ai grijă! Pentru un sufleu reuşit, nu deschide uşa cuptorului cât timp acesta se coace!
Sufleu de banane cu vanilie - Ingrediente (4 porţii)
3 ouă 3 banane bine coapte 2 linguriţe suc de lămâie 70 g zahăr 1 lingură amidon de porumb 1 vârf de sare 1 praf de nucşoară 190 ml lapte 2 linguri unt 1 linguriţă esenţă de vanilie
Sufleu de banane cu vanilie - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi gălbenuşurile şi dai deoparte. Într-un bol mixezi bine albuşurile. Dai deoparte. Feliezi bananele şi torni sucul de lămâie peste ele ca să nu oxideze.
Într-o cratiţă amesteci zahărul, amidonul, sarea, nucşoara şi laptele. Laşi la flacără medie şi amesteci încontinuu până se îngroaşă. Iei o lingură din compoziţia fierbinte şi pui peste gălbenuşurile mixate. Apoi torni tot amestecul de gălbenuşuri peste compoziţia din cratiţă. Adaugi bananele şi untul şi amesteci.
Încorporezi albuşurile bătute şi esenţa de vanilie. Torni compoziţia în formele de sufleu, umplându-le numai pe jumătate. Încingi cuptorul. Pui formele într-o tavă cu apă şi le laşi la copt pentru o oră sau până când compoziţia devine fermă. Atenţie! Nu deschide uşa cuptorului pe întreaga perioadă de coacere.