Sufleu de brânză

sufleu de branza jpeg

Dacă nu ai nicio idee pentru meniul din această duminică, avem noi unele, printre care şi aceasta.

Ingrediente (4 porţii)

200 g cremă de brânză 150 g telemea rasă 50 g caşcaval ras 6 ouă 100 g unt 200 ml smântână 3 linguri pesmet 1 praf nucşoară sare piper

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Freci gălbenuşurile cu cele două sortimente de brânză, cu pesmetul, păstrezi puţin din el şi pentru presărat în tavă, smântâna, un praf de nucşoară, sare şi piper, după gust. La final, încorporezi uşor albuşurile bătute spumă tare. Torni compoziţia într-o formă unsă şi presărată cu pesmet.

Deasupra aşezi untul tăiat şi presari caşcavalul. Introduci forma în cuptorul bine încins. Laşi focul mai mic, până se coace sufleul. Îl serveşti cald.