Sufleu de cartofi

sufleu cartofi Guliver   SF312399 jpeg

Nu orice ştie să prepari un sufleu ca la carte. De fapt, toată şmecheria ţine de un secret esenţial în prepararea unui sufleu de cartofi: nu deschide uşa cuptorului pe timpul preparării acestuia. În rest, dacă urmezi paşii propuşi de noi, totul va decurge cum trebuie.

Ingrediente

1 kg cartofi 2 cepe 50 g unt 200 g brânză de vaci 1 crenguţă de rozmarin 50 g parmezan 3 ouă piper proaspăt

Mod de preparare

În apă cu sare se fierb 25-30 minute cartofii curăţaţi de coajă. Se scurg şi se pasează.

Ceapa mărunt tăiată se căleşte în ulei şi du¬pă ce a devenit sticloasă se adaugă brânza de vaci, parmezanul, gălbenuşurile şi rozmari¬nul. Se amestecă apoi cu cartofii pasaţi şi la final se adaugă albuşurile bătute cu sare, pi¬per şi nucşoară.

Într-o formă unsă cu unt se pune toată compoziţia cu sufleu de cartofi şi se dă la cuptor. Se scoate acest sufleu de cartofi şi se aduce la masă imediat cu rozmarin presărat.

Tort-sufleu de struguri

Tort-sufleu de struguri

Sufleu de branza

Sufleu de branza

Sufleu de orez

sursa foto: Guliver