Sufleu de cartofi cu brânză

Cartofii sunt nelipsiţi din orice cămară. Sunt ieftini, gustoşi şi, în diferite combinaţii, au un gust nemaipomenit. În această lună, avem pentru voi mai multe reţete cu cartofi, dar astăzi venim cu aceasta de sufleu de cartofi cu brânză care sperăm să-ţi fie pe plac.
Sufleu de cartofi cu brânză - Ingrediente
5-6 cartofi (albi, pentru piure) 250 g brânză telemea de oi 2 linguri unt 200 ml lapte 3 ouă mari
Sufleu de cartofi cu brânză - Preparare
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure, adaugi untul, gălbenuşurile, laptele, brânza rasă şi amesteci bine. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în piure, cu mişcări de jos în sus.Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi coci, la foc potrivit, circa 35-40 de minute. În primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, pentru a împiedica „lăsarea” sufleului. Îl serveşti cald, cu sau fără smântână adăugată deasupra.