Sufleu de cartofi cu brânză

sufleu de cartofi cu branza jpeg

Cartofii sunt nelipsiţi din orice cămară. Sunt ieftini, gustoşi şi, în diferite combinaţii, au un gust nemaipomenit. În această lună, avem pentru voi mai multe reţete cu cartofi, dar astăzi venim cu aceasta de sufleu de cartofi cu brânză care sperăm să-ţi fie pe plac.

Sufleu de cartofi cu brânză - Ingrediente

5-6 cartofi (albi, pentru piure) 250 g brânză telemea de oi 2 linguri unt 200 ml lapte 3 ouă mari

Sufleu de cartofi cu brânză - Preparare

Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure, adaugi untul, gălbenuşurile, laptele, brânza rasă şi amesteci ­bine. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în piure, cu mişcări de jos în sus.Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi coci, la foc potrivit, circa 35-40 de minute. În primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, pentru a împiedica „lăsarea” sufleului. Îl serveşti cald, cu sau fără smântână adăugată deasupra.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg