Sufleu de caşcaval

1 sufleu 1 jpg jpeg

Un fel mai deosebit, fin şi gustos.

De ce ai nevoie ca să faci sufleu de caşcaval:

10 linguri caşcaval ras 5 ouă 2 linguri unt 2 linguri făină 500 ml lapte piper sare

Cum prepari sufleu de caşcaval:

Topeşti untul şi torni, în fir subţire, laptele amestecat cu făina. Ţii sosul, la foc mic, până se leagă şi dispare mirosul de făină,

amestecând constant. Când este gata presari sare şi piper, după gust şi 4 linguri de caşcaval. Dai de pe foc şi, după ce s-a răcorit, adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, şi restul de caşcaval. Baţi spumă albuşurile şi le încorporezi, cu mişcări de jos în sus, în sos. Torni compoziţia într-o tavă tapetată, presari restul de caşcaval ras şi o dai la cuptor, la foc moale, 35 de minute.