Sufleu de ciocolată

Ciocolata cucereşte întotdeauna, iar orice desert prepari cu acest ingredient, cu siguranţă nu vei da greş.
Ingrediente
3 pahare smântână 100 g unt 200 g ciocolată menaj 100 g făină 4 ouă 2 plicuri de zahăr vanilat 2 linguri pesmet
Mod de preparare
Se amestecă untul cu zahărul vanilat, se adaugă ciocolata topită şi, treptat, smântâna amestecată separat cu făina. Se pune vasul în bain-marie şi se fierbe, la foc mic, amestecând continuu până când se îngroaşă compoziţia.
Se ia de pe foc, se lasă să se răcorească, apoi se adaugă gălbenuşurile, se amestecă bine, iar la sfârşit, se adaugă albuşurile bătute spumă tare. Se pune compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute.
sursa foto: Shutterstock