Sufleu de ciuperci
Proteine vegetale care înlocuiesc cu succes carnea în multe meniuri, ciupercile pot fi folosite în tot felul de preparate delicioase şi săţioase.
Dificultate medie Preparare 75' Pentru 4 porţii
Ingrediente
300 g ciuperci champignon
150 ml smântână
4 ouă
100 g unt
200 ml lapte dulce
2 linguri făină
1 lingură ulei
2 linguri pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Cureţi ciupercile, le speli, le tai felii subţiri şi le căleşti în 50 g unt până se înmoaie.
Separat, încingi restul de unt, adaugi făina, apoi laptele, amestecând mereu până se îngroaşă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust apoi dai deoparte sosul de pe foc şi-l laşi să se răcorească puţin.
Adaugi gălbenuşurile, pe rând, smântâna şi ciupercile călite. La sfârşit, adaugi albuşurile bătute spumă cu un praf de sare.
Torni compoziţia într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu pesmet, apoi o laşi să se coacă în cuptor, aşezat în bain-marie, circa 45 de minute. Serveşti sufleul cald sau rece.