Sufleu de ficat

Răsfăţul de sâmbătă la prânz se numeşte sufleu de ficat.
Ingrediente
500 g ficat porc
6 ouă
100 g făină
150 g unt
350 ml lapte
50 g caşcaval
sare
piper
pătrunjel verde
Mod de preparare
Opăreşti bine ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl dai prin maşina de tocat şi-l căleşti în 50 g de unt. Restul de unt se amestecă cu făina şi laptele şi se fierbe sosul obţinut 10-15 minute la foc mic. Se condimentează şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, ficatul, şi caşcavalul ras. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc iute până când se rumeneşte sufleul. Îl decorezi cu pătrunjel verde.