Sufleu de ficat

1365433611 0695sufleu 20de 20ficat jpeg

Răsfăţul de sâmbătă la prânz se numeşte sufleu de ficat.

Ingrediente

500 g ficat porc

6 ouă

100 g făină

150 g unt

350 ml lapte

50 g caşcaval

sare

piper

pătrunjel verde

Mod de preparare

Opăreşti bine ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl dai prin maşina de tocat şi-l căleşti în 50 g de unt. Restul de unt se amestecă cu făina şi laptele şi se fierbe sosul obţinut 10-15 minute la foc mic. Se condimentează şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă pe rând gălbenuşurile, ficatul, şi caşcavalul ras. La sfârşit, se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Torni compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi coci la foc iute până când se rumeneşte sufleul. Îl decorezi cu pătrunjel verde.