Sufleu de orez
Cu bobul lung, rotund sau sălbatic, orezul este o adevărat bucurie pentru fiecare meniu. Iată şi propunerea noastră cu sufleu de orez:
Ingrediente
200 g orez cu bobul lung 500 ml de supă de pui 100 g unt tăiat cubuleţe 250 ml lapte fierbinte 120 g parmezan 120 g caşcaval ras 6 ouă sare piper Mod de preparare
Orezul spălat şi bine scurs se fierbe în supa de pui 15 minute. Se lasă să se răcească puţin, se adaugă laptele, untul, parmezanul şi se amestecă uşor.
Gălbenuşurile se bat separat şi se adaugă în orezul răcit. Se bat albuşurile spumă şi se încorporează în compoziţie amestecând uşor.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă, se toarnă compoziţia, se presară caşcavalul ras şi se coace acest sufleu de orez în cuptorul încins timp de 30 de minute.
Chiftele de orez cu sos Marinara
Chiftele de orez cu sos Marinara
sursa foto: Profimedia