Sufleu de spanac

Spanacul este gustos în mai toate preparatele, aşa că nu ezita să pregăteşti acest sufleu de spanac pentru toţi ai casei.
Ingrediente (1 tavă)
1 kg spanac 2 linguri unt ½ lingură făină 3 ouă 75 g smântână 3 linguri brânză rasă 1 praf de sare
Mod de preparare
Fierbi spanacul în apă cu sare, îl scurgi şi-l toci. Topeşti o lingură de unt, adaugi făina şi spanacul, mai ţii pe foc câteva minute, după care adaugi smântâna şi amesteci constant. După 2-3 minute pui o lingură de brânză rasă, potriveşti de sare şi dai deoparte.
După ce s-a răcorit, încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi albuşurile bătute spumă. Ungi cu unt o formă, pui compoziţia, presari restul de brânză şi dai la cuptor până se rumeneşte.