Supă clară de ceapă
Cu siguranţă nu ai încercat-o până acum, dar este nemaipomenit de bună!
4 porţii
Dificultate mică
Preparare 60’
Ai nevoie de
600 g ceapă tăiată mare
20 g usturoi, zdrobiţi
200 g bacon, tăiat
500 g carne tocată vită
1 l apă rece
1 legătură măghiran
1 legătură cepşoară, tăiată fin
sare
piper
ulei
3 albuşuri
Încingi uleiul şi căleşti baconul câteva minute. Adaugi ceapa, sarea şi piperul şi laşi la foc mare să se înmoaie, apoi torni apă şi laşi la fiert. O ţii până când se caramelilează ceapa. O dai deoparte, la rece.
Într-o oală rece, ţinută la congelator, pui carnea tocată, usturoiul, măghiranul, cele 3 albuşuri, sarea şi torni litrul de apă rece. Amesteci, adaugi ceapa caramelizată, guşti, potriveşti de sare şi laşi oala la foc foarte mic până când fierbe carnea.
Strecori zeama printr-o sită.
Serveşti supa clară, presărată cu cepşoară. Foto: Sorin Stana