Supă clară de ceapă

DSC 2279 jpeg

Cu siguranţă nu ai încercat-o până acum, dar este nemaipomenit de bună!

4 porţii

Dificultate mică

Preparare 60’

Ai nevoie de

600 g ceapă tăiată mare

20 g usturoi, zdrobiţi

200 g bacon, tăiat

500 g carne tocată vită

1 l apă rece

1 legătură măghiran

1 legătură cepşoară, tăiată fin

sare

piper

ulei

3 albuşuri

Încingi uleiul şi căleşti baconul câteva minute. Adaugi ceapa, sarea şi piperul şi laşi la foc mare să se înmoaie, apoi torni apă şi laşi la fiert. O ţii până când se caramelilează ceapa. O dai deoparte, la rece.

Într-o oală rece, ţinută la congelator, pui carnea tocată, usturoiul, măghiranul, cele 3 albuşuri, sarea şi torni litrul de apă rece. Amesteci, adaugi ceapa caramelizată, guşti, potriveşti de sare şi laşi oala la foc foarte mic până când fierbe carnea.

Strecori zeama printr-o sită.

Serveşti supa clară, presărată cu cepşoară. Foto: Sorin Stana



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg