Supă clară de ceapă

DSC 2279 jpeg

Cu siguranţă nu ai încercat-o până acum, dar este nemaipomenit de bună!

4 porţii

Dificultate mică

Preparare 60’

Ai nevoie de

600 g ceapă tăiată mare

20 g usturoi, zdrobiţi

200 g bacon, tăiat

500 g carne tocată vită

1 l apă rece

1 legătură măghiran

1 legătură cepşoară, tăiată fin

sare

piper

ulei

3 albuşuri

Încingi uleiul şi căleşti baconul câteva minute. Adaugi ceapa, sarea şi piperul şi laşi la foc mare să se înmoaie, apoi torni apă şi laşi la fiert. O ţii până când se caramelilează ceapa. O dai deoparte, la rece.

Într-o oală rece, ţinută la congelator, pui carnea tocată, usturoiul, măghiranul, cele 3 albuşuri, sarea şi torni litrul de apă rece. Amesteci, adaugi ceapa caramelizată, guşti, potriveşti de sare şi laşi oala la foc foarte mic până când fierbe carnea.

Strecori zeama printr-o sită.

Serveşti supa clară, presărată cu cepşoară. Foto: Sorin Stana