Supă-cremă cu conopidă
Conţine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten şi vitaminele C, K, B1, B2, B6. De aceea, conopida este leguma recomandată pentru prevenirea unor boli grave precum cancerul sau afecţiunile cardiovasculare.Pentru că are o valoare calorică destul de scăzută, conopida este indicată persoanelor care urmează o cură de slăbire.Mai mult, conopida fortifică sistemul osos şi aplicată extern, atenuează vânătăile. De aceea vă sfătui, să mâncaţi cât mai des această legumă, chiar şi într-o supă-cremă cu conopidă.
Supă-cremă cu conopidă - Ingrediente
1 conopidă 2 cartofi măricei 1 morcov 1 gulie 1 ceapă mare 50 ml ulei 1 lingură făină 250 g smântână 2 gălbenuşuri sare pătrunjel cozi ţelină
Supă-cremă cu conopidă - Cum se prepară
Se pun la fiert în apă cu sare legumele tăiate şi conopida desfăcută bucheţele. După ce au fiert, se scot şi se pasează. Se păstrează câteva bucheţele de conipodă pentru ornat.
Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei până devine sticloasă. Se adaugă făina, piureul de legume şi se amestecă bine. Se adaugă zeama în care au fiert legumele (aproximativ 1 l, depinde cât de densă vrem să fie). Se drege supa cu cele două gălbenuşuri bătute cu smântână. Se sărează după gust, se presară verdeaţa şi bucheţelele de conopidă.