Supă-cremă cu ierburi aromate

tamato basil soup jpeg

Supa de roşii se poate prepara în fel şi chip. Una dintre metode este cea de mai jos.

Ingrediente

1 kg roşii bine coapte 1 ceapă 1 praz 1 morcov 1 căţel de usturoi 1 l apă ierburi aromate (oregano, busuioc, mentă) 1 lingură zahăr 4 linguri ulei 2 linguri parmezan ras sare

Mod de preparare

Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie bucăţi şi se călesc cu puţin ulei, într-o cratiţă. Când încep să se înmoaie, se adaugă roşiile opărite în prealabil, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi. Se lasă să fiarbă împreună 10 minute.

Se acoperă totul cu apă caldă, se condimentează cu sare, după gust, se adaugă ierburile aromate şi zahărul şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 15-20 de minute.

Se trece totul prin sită, se diluează cu apă caldă, după dorinţă, se adaugă restul de ulei şi se lasă să dea în clocot.

Se ia de pe foc, se presară deasupra busuioc sau mentă proaspătăt, tocată mărunt şi se serveşte rece, garnisită cu parmezan ras.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg