Supă-cremă cu ierburi aromate

tamato basil soup jpeg

Supa de roşii se poate prepara în fel şi chip. Una dintre metode este cea de mai jos.

Ingrediente

1 kg roşii bine coapte 1 ceapă 1 praz 1 morcov 1 căţel de usturoi 1 l apă ierburi aromate (oregano, busuioc, mentă) 1 lingură zahăr 4 linguri ulei 2 linguri parmezan ras sare

Mod de preparare

Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie bucăţi şi se călesc cu puţin ulei, într-o cratiţă. Când încep să se înmoaie, se adaugă roşiile opărite în prealabil, curăţate de pieliţe şi tăiate cuburi. Se lasă să fiarbă împreună 10 minute.

Se acoperă totul cu apă caldă, se condimentează cu sare, după gust, se adaugă ierburile aromate şi zahărul şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, aproximativ 15-20 de minute.

Se trece totul prin sită, se diluează cu apă caldă, după dorinţă, se adaugă restul de ulei şi se lasă să dea în clocot.

Se ia de pe foc, se presară deasupra busuioc sau mentă proaspătăt, tocată mărunt şi se serveşte rece, garnisită cu parmezan ras.

sursa foto: Fotolia