Supă-cremă de ardei copţi cu crutoane
Ai prin congelator un pachet cu ardei copşi şi nu ştii ce să faci din ei? Noi îţi dăm cea mai bună idee, supă-cremă de ardei copţi cu crutoane.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de ardei copţi cu crutoane
5 ardei copţi
1 ceapă
3 căţei de usturoi
1 lingură unt
400 ml supă clara de pui
1 praf de sare
piper
2-3 linguri smântână
1 lingură sos picant, opţional
pătrunjel
crutoane
Cum se prepară supa-cremă de ardei copţi
Toci ardeii şi ceapa, apoi le sotezi în untul topit 5-10 minute. Torni supa de pui, adaugi usturoiul zdrobit, dai focul mai mic şi laşi să clocotească 30 de minute. Pui supa în blender şi o pasezi până când obţii o cremă.
Aşezi din nou supa de foc, o asezonezi cu sare şi piper, după gust şi sosul picant, dacă vrei, şi o mai laşi să dea câteva clocote. Adaugi, la servire, smântâna, pătrunjel tocat şi crutoane.