Supă cremă de ceapă - reţeta franţuzească, un deliciu

1 supa crema de ceapa jpg jpeg

Supa cremă de ceapă este absolut delicioasă, însă dacă vei încerca reţeta franţuzească vei obţine, pur şi simplu, o nebunie, pe care e musai să o încerci. E gata în doar 30 de minute şi te vei îndrăgosti de ea.

Supă cremă de ceapă - reţeta franţuzească - ingrediente:

- 100 de grame de ceapă - 15 grame de făină - 40 de grame de unt - 400 ml de supă de pui - 30 ml de smântână pentru frişcă - 100 ml de vin alb sec - 150 de grame de caşcaval - sare şi piper, după gust - trei felii de pâine

Supă cremă de ceapă - reţeta franţuzească - mod de preparare:

Curăţă ceapa şi taie-o în jumătăţi, iar apoi taie-o în felii subţiri.

Într-o tigaie întinsă, pune uleiul la încins până devine maroniu, iar apoi adaugă ceapa. Adaugă câteva linguri de supă, iar apoi vinul alb.

Lasă tottul să scadă, iar apoi adaugă alte câteva linguri de supă. Când totul a căpătat o culoare maronie, preparatul e gata, întrucât ceapa trebuie să fie caramelizată.

Amestecă făina cu restul de supă şi cu smântâna pentru frişcă, după care adaugă totul peste ceapa caramelizată şi pune totul pe foc. Nu uita să amesteci, ca să nu se lipească.

Aşează feliile de pâine ori crutone pe fundul vasului în care vei pune supa, iar apoi toarnă supa de ceapă. Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, iar apoi serveşte supa de ceapă caldă.

Poftă bună!