Supă cremă de ceapă şi ciuperci
Un preparat des întâlnit în bucătăria franţuzească dar şi cea germană, dar care poate ajunge foarte uşor în a ta.
Ingrediente
2 linguri unt 2-3 cepe, tăiate julien 2 fire de praz tocate cimbru verde 1 frunză de dafin 400 g ciuperci tăiate sare piper pâine prăjită parmezan
Mod de preparare
Topeşte untul într-o cratiţă medie la foc iute. Adaugă ceapa, prazul, cimbru şi foaia de dafin. Amestecă şi dă focul mai încet, treptat şi lasă în final la foc foarte mic, cam 15-20 de minute.
Pune ciupercile şi asezonează cu sare şi piper. Lasă la foc foarte mic cam 15 minute. Adaugă 4 căni de apă şi lasă să fiarbă. Scoateţi foaia de dafin şi potriveşte de sare şi piper. Pune încâte un bol şi serveşte cu pâine prăjită şi parmezan.
sursa foto: Fotolia