Supă cremă de ciuperci

cream of mushroom soup horiz d 1600 jpeg

O reţetă simplă de supă cremă de ciuperci.

Supă cremă de ciuperci

Supele cremă sunt o idee genială, fie că vorbim de prânz sau cină. Sunt uşoare şi le poţi face rapid.

Ingrediente:

1 kg ciuperci

300 ml lapte

200 g smântână

3 căţei usturoi

2-3 cepe

2-3 linguri ulei

2 linguri unt

1 legătură mărar

1 litru supă

1 cartof

boia

sare

piper

Supă cremă de ciuperci

Într-o cratiţă încălzită se pun uleiul şi untul şi apoi ceapa tăiată mărunt şi sare. Căleşte ceapa pentru 5 minute şi apoi adaugă usturoiul, ciupercile tăiate mărunt. Găteşte totul până când ciupercile se înmoaie şi îşi pierd din volum. Adaugă boia şi mărar, cartoful mărunţit şi supa de pui.

Lasă totul la fiert pentru 20 de minute. După ce cartofii au fiert, asezonează cu sare şi piper, opreşte focul şi adaugă laptele rece şi smântâna. Pasează totul într-un blender.

Serveşte cu crutoane.