Supă-cremă de ciuperci

supa crema ciuperci jpeg

Bucură-te de gustul ciupercilor într-o reţetă savuroasă de supă cremă, simplu şi uşor de preparat.

Ingrediente 1 kg ciuperci 100 g unt 3 linguri făină 1 l supă de pui ½ l lapte 4 linguri smântână 1 lămâie 2-3 morcovi 1 căţel usturoi 1 legătură pătrunjel sare piper

Mod de preparare

Speli ciupercile, le tai feliuţe şi le stropeşti cu zeama de lămâie. Topeşti untul într-o oală, la foc mediu, adaugi ciupercile, usturoiul tocat şi morcovii

tăiaţi rondele. Laşi pe foc 5 minute, apoi scoţi câteva felii de ciuperci şi morcovi, pe care le păstrezi pentru servit. Pui treptat făina, amesteci, apoi stingi cu supa de pui.

Laşi la fiert 15 minute. Potriveşti de sare şi piper, după gust. Mixezi bine conţinutul fiert, torni laptele şi smântâna şi mai dai o

dată în clocot. Serveşti cu pătrunjelul tocat şi cu feliile de ciuperci şi de morcovi păstrate.