Supă-cremă de ciuperci

1 supa crema de ciuperci jpg jpeg

Pentru o supă-cremă de ciuperci reuşită, ai nevoie şi de alte legume care să-i completeze gustul şi aroma inconfundabile. te poţi întrece chiar pe tine însuţi la prepararea acestei reţete dacă ţii cont de câteva mici trucuri pe care le vei găsi în reţeta pe care noi ţi-o propunem.

Supă-cremă de ciuperci - Ingrediente

1 kg ciuperci champignon 1 l lapte 100 g unt 1 l apă 1 ţelină 2 fire de praz 1 rădăcină pătrunjel 3 linguri smântână crutoane sare piper

Supă-cremă de ciuperci - Cum se prepară

Se curăţă, se spală ciupercile şi se taie felii. Se curăţă prazul şi se taie rondele, iar ţelina şi pătrunjelul se dau pe răzătoare. Legumele se călesc în unt, se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc în continuare până mai scade zeama de la ciuperci. Se scot deoparte câteva rondele de praz, iar peste restul legumelor se toarnă laptele şi apa, se condimentează cu sare şi cu piper, după gust, se acoperă vasul cu capac şi se lasă la fiert 25 de minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Supa se trece prin blender şi se mixează până se transformă în cremă. Se adaugă smântâna şi se serveşte caldă cu crutoane, garnisită cu rondelele de praz păstrate şi cu crenguţe de mentă sau de busuioc.