Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpeg

Cu aroma ei îmbătătoare, această supă-cremă de ciuperci ne ademeneşte la masă de fiecare dată şi nu îi putem rezista!

Ingrediente

500 g ciuperci 100 g unt 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 1 lingură făină 500 ml supă de pui 150 ml smântână sare piper

Cum se prepară

Se curăţă ciupercile, se spală şi se zvântă pe un prosop. Se toacă ceapa, se zdrobeşte usturoiul şi se călesc împreună în untul bine încins, ­până când se înmoaie bine. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi şi se călesc încă 5 minute, la foc iute, amestecând continuu. Se presară făina peste ciuperci, se amestecă bine şi se „stinge” cu supa de pui fierbinte. Se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se scot cu spumiera câteva ciuperci şi se pun deoparte. Se trece totul prin sită sau se mixează pentru a se obţine o cremă fină, se potriveşte gustul cu sare şi piper, se pun ciupercile oprite şi se mai dă în câteva clocote. La sfârşit, se adaugă smântâna şi se serveşte imediat.