Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpeg

Cu aroma ei îmbătătoare, această supă-cremă de ciuperci ne ademeneşte la masă de fiecare dată şi nu îi putem rezista!

Ingrediente

500 g ciuperci 100 g unt 1 ceapă mare 1 căţel de usturoi 1 lingură făină 500 ml supă de pui 150 ml smântână sare piper

Cum se prepară

Se curăţă ciupercile, se spală şi se zvântă pe un prosop. Se toacă ceapa, se zdrobeşte usturoiul şi se călesc împreună în untul bine încins, ­până când se înmoaie bine. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi şi se călesc încă 5 minute, la foc iute, amestecând continuu. Se presară făina peste ciuperci, se amestecă bine şi se „stinge” cu supa de pui fierbinte. Se lasă să fiarbă 15 minute, la foc mic, apoi se ia de pe foc şi se lasă la răcit. Se scot cu spumiera câteva ciuperci şi se pun deoparte. Se trece totul prin sită sau se mixează pentru a se obţine o cremă fină, se potriveşte gustul cu sare şi piper, se pun ciupercile oprite şi se mai dă în câteva clocote. La sfârşit, se adaugă smântâna şi se serveşte imediat.



Recente

salata roșii shutterstock 529472086 jpg
choux crema vanilieshutterstock 2007938618 jpg
ardei umpluti de post shutterstock 394395796 jpg
gomboti caise shutterstock 1751983160 jpg
banane chia iaurt shutterstock 2068588889 jpg
salata vinete baba ganoush shutterstock 216063574 jpg
pandispan fructe shutterstock 200600648 jpg
pepene shutterstock 296391284 jpg
copii gatind jpg
ciorba de burta shutterstock 475445284 jpg
alimente dieta shutterstock 1033829701 jpg
crumble shutterstock 140363161 jpg
pulpe gratar shutterstock 1457188550 jpg
tarta rosii shutterstock 1982727641 jpg
salata asiatica cu vita jpg
ceafa porc shutterstock 1864199020 jpg
colarezi cu lapte shutterstock 2082725914 (1) jpg
porumb gratar shutterstock 746186644 (1) jpg
spuma de visine shutterstock 1310674169 jpg
dulceata rubarba capsuni shutterstock 284941319 jpg