Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpeg

Supa-cremă de ciuperci o poţi prepara chiar şi în zile caniculare, pentru că este atât de delicioasă încât nu te poţi abţine de la a savura aroma şi gustul ei inconfundabil. Supa de ciuperci o poţi pregăti şi cu albitură şi să o serveşti cu smântână.

Supă-cremă de ciuperci - Ingrediente

500 g ciuperci champignon 1 legătură ceapă verde 2 linguri ulei de măsline 50 g unt 2 linguri rase de făină 150 ml lapte (sau 4 linguri smântână) ½ legătură pătrunjel verde oregano cimbrişor salvie sare piper

Supă-cremă de ciuperci - Cum se prepară

Se taie ceapa mărunt, se curăţă ciupercile, se taie felii subţiri şi se călesc împreună în uleiul bine încins până scade bine apa lăsată de ciuperci. Se acoperă cu apă caldă, se adaugă sare, piper şi ierburi aromate, după gust, şi se lasă să fiarbă circa 30 de minute, la foc mic, apoi se ia de pe foc. După ce se răcoreşte, se scot câteva felii de ciuperci pentru decor, iar restul se mixează în blender, împreună cu zeama în care au fiert.Separat, se înfierbântă untul într-o tigaie, se rumeneşte uşor făina, amestecând continuu, şi se stinge cu lapte sau cu smântână. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se amestecă cu crema de ciuperci. Dacă este nevoie, se poate dilua cu puţină apă caldă până la consistenţa dorită, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să dea în 1-2 clocote. Se serveşte fierbinte, decorată cu feliile de ciuperci păstrate şi cu pătrunjel verde tocat.