Supă-cremă de ciuperci

Cream of Mushroom and Leek soup jpeg

Cu o aromă delicată, supa-cremă de ciuperci te va chema la masă în orice moment al zilei.

Ingrediente

1 kg ciuperci champignon 1 l lapte 100 g unt 1 l apă 1 ţelină 2 fire praz 1 rădăcină pătrunjel 3 linguri smântână crutoane sare piper

Mod de preparare

Se curăţă, se spală ciupercile şi se taie felii. Se curăţă prazul şi se taie rondele, iar ţelina şi pătrunjelul se dau pe răzătoare. Legumele se călesc în unt, se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc în continuare până mai scade zeama de la ciuperci.

Se scot deoparte câteva rondele de praz, iar peste restul legumelor se toarnă laptele şi apa, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se acoperă vasul cu capac şi se lasă la fiert 25 de minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Supa se trece prin blender şi se mixează până se transformă în cremă.

Se adaugă smântâna şi se serveşte caldă cu crutoane, garnisită cu rondelele de praz păstrate şi cu crenguţe de mentă sau de busuioc.

sursa foto: Fotolia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg