Supă-cremă de ciuperci

Cream of Mushroom and Leek soup jpeg

Cu o aromă delicată, supa-cremă de ciuperci te va chema la masă în orice moment al zilei.

Ingrediente

1 kg ciuperci champignon 1 l lapte 100 g unt 1 l apă 1 ţelină 2 fire praz 1 rădăcină pătrunjel 3 linguri smântână crutoane sare piper

Mod de preparare

Se curăţă, se spală ciupercile şi se taie felii. Se curăţă prazul şi se taie rondele, iar ţelina şi pătrunjelul se dau pe răzătoare. Legumele se călesc în unt, se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc în continuare până mai scade zeama de la ciuperci.

Se scot deoparte câteva rondele de praz, iar peste restul legumelor se toarnă laptele şi apa, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se acoperă vasul cu capac şi se lasă la fiert 25 de minute, la foc mic. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

Supa se trece prin blender şi se mixează până se transformă în cremă.

Se adaugă smântâna şi se serveşte caldă cu crutoane, garnisită cu rondelele de praz păstrate şi cu crenguţe de mentă sau de busuioc.

sursa foto: Fotolia