Supă-cremă de ciuperci

supa crema de ciuperci jpeg

Simţi câteodată nevoia să pui într-o simplă supă-cremă ceva mai mult lapte sau smântână. Ceea ce înseamnă că va fi mult mai cremoasă, dar şi mult mai savuroasă. Reţeta pe care ţi-o propunem mai jos e una dintre acele mâncăruri.

Ingrediente:

1 lingură + 1 linguriţă ulei de măsline 1 şalotă, tocată 4 căţei de usturoi, pisaţi 500 g ciuperci, spălate şi tăiate 4 linguriţe sare (sau după gust) piper negru proaspăt pisat, după gust o cană jumătate de lapte de soia sau de orez 4 linguri amidon de tapioca

Mod de preparare:

Încinge o tigaie mai măricică în care să pui o linguriţă de ulei de măsline împreună cu şalota şi usturoiul. Lasă să sfârâie câteva minute şi apoi adaugă şi ciupercile. Asezonează cu piper şi sare după gust. Lasă pe foc mediu până când ciupercile încep „să transpire“ şi compoziţia va deveni mai apoasă. Dă ciupercile deoparte.

Şi acum, apucă-te să prepari crema. În aceeaşi tigaie, amestecă laptele, de soia sau de orez, amidonul de tapioca şi restul de ulei de măsline. Lasă pe foc mediu şi amestecă des timp de 5-6 minute. Încet-încet, sosul va începe să se îngroaşe.

Adaugă ciupercile iar în tigaie şi amestecă de câteva ori pentru o compoziţie omogenă. Poţi servi ca atare sau, de ce nu, ca sos mai gros pentru orez sau alt tip de mâncare.

Sursa: eatloveandbehealthy.com