Supa cremă de conopidă

1 supa crema de conopida jpg jpeg

Toamna pare să-şi intre în drepturi, motiv pentru care după o zi aglomerată la birou cu siguranţă vei simţi nevoia de un mic răsfăţ, aşa că îţi recomandăm supa de conopidă.

Uşor de gătit şi delicioasă, această mâncare îţi va încălzi sufletul şi, de asemenea, te îţi va răsfăţa papilele.

Ingrediente supă de conopidă:

- o conopidă mare - o ceapă de mărime medie mărunţită cubuleţe - doi căţei de usturoi - un morcov mediu tăiat cubuleţe - o rădăcină de ţelină tăiată mărunt - un cartof tăiat în bucăţi mici - 600 de ml de zeamă de la supa de legume - 500 de ml de lapte - sare şi piper, după gust - 100 de grme de brânză.

Mod de preparare supă de conopidă:

Într-o tigaie mare pune la încălzit uleiul, căleşte ceapa până când devine aurie, iar apoi adaugă morcovul, rădăcina de ţelină şi usturoiul. Aşteaptă cinci minute, până când se înmoaie legumele.

Toarnă toate legumele într-o oală mare, după care adaugă zeama de la supa de legume, conopida şi cartoful şi lasă pe foc până începe să fiarbă.  Ulterior, adaugă şi laptele şi aşteaptă să fiarbă.

Când toate legumele s-au înmuiat, opreşte focul şi trece prin blender toate legumele. Amestecă până obţii o pastă cremoasă şi condimentează cu sare şi piper.

Serveşte supa fierbinte în boluri calde şi asezonează cu bucăţi de brânză şi crutoane.

Poftă bună!