Supă-cremă de conopidă

O poţi conserva în oţet alături de gogoşari, poţi prepara piure sau, pentru împătimiţii de supă, o poţi transforma în cea mai bună supă-cremă. Important este să adaugi unt şi să o pasezi până când capătă o consistenţă fină.
De ce ai nevoie pentru supă-cremă de conopidă
1 conopidă
8 linguri unt
1 praz
1 ceapă
sare
piper
1 l apă
½ lingură oţet
Cum se prepară supă-cremă de conopidă
Îndepărtezi frunzele la conopidă şi cotorul, apoi o tai cubuleţe, pe care le speli sub un jet de apă rece.
Topeşti 3 linguri de unt în tigaie, adaugi ceapa şi prazul tocate, un praf de sare şi ţii pe foc până când se înmoaie. Dai focul mai mare, pui 800 ml de apă, trei sferturi din conopidă şi laşi să fiarbă. După 15 minute dai focul mai mic şi ţii pe foc până când se înmoaie conopida.
Conopida păstrată o toci şi o pui într-o tigaie împreună cu untul rămas. Ţii pe foc până când se rumeneşte şi untul capătă o nuanţă uşor maronie. Torni oţetul şi asezonezi cu sare şi piper după gust.
Scurgi supa şi pasezi conopida şi prazul cu ceapa. Adaugi zeama în care au fiert legumele până ajungi la consistenţa dorită. Asezonezi cu sare şi piper şi pui deasupra conopida rumenită.