Supă-cremă de conopidă

supa crema de conopida profimedia jpeg

E drept că nu am mai preparat de mult timp această supă-cremă de conopidă, dar mi-a rămas gândul la ea şi o prepar ori de câte ori am ocazia. Astăzi e acea zi în care m-am decis să o gătesc.

Supă-cremă de conopidă - Ingrediente (6 porţii)

1 conopidă 1 cartof 1 ceapă 4 căţei usturoi 1,5-2 litri supă pui sau legume 50 g unt sau 2 linguri ulei 50 g smântână sare piper pătrunjel

Supă-cremă de conopidă - Cum se prepară

Cureţi ceapa şi usturoiul şi le tai mărunt. Încingi uleiul sau untul într-o tigaie, adaugi ceapa şi usturoiul şi laşi jumătate de minut. Desfaci conopida în bucheţele pe care le treci sub jet de apă rece. Le pui peste ceapă şi usturoi şi torni şi supa de pui sau de legume, adaugi cartoful spălat, curăţat şi tăiat cubuleţe. Laşi la fiert 20-25 de minute.

Când s-au fiert legumele, le mixezi, potriveşti de sare şi piper şi adaugi smântâna. Amesteci bine. Presari pătrunjel verde proaspăt şi serveşti cât e caldă, eventual cu crutoane.

foto: profimedia