Supă cremă de conopidă

Supa de conopida jpeg

Conopida sau „varza de Cipru” este recomandată celor care vor să slăbească. Această legumă este are rolul de a „curăţa” organismul. Reţeta pe care vi-o propunem are tot ce-i trebuie pentru a fi încercată de toată lumea, nu numai de cei care vor să slăbească.

Ingrediente:

1 lingură ulei de măsline 1 ceapă, tocată 2 căţei de usturoi, zdrobiţi 1 kg conopidă, tăiată bucheţele 500 g cartofi, tocaţi 1 l supă de pui ½ cană smântână

Mod de preparare:

Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă mare la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. Se lasă pe foc timp de 3 minute. Apoi se adaugă conopida tăiată bucheţele şi cartofii tocaţi. Se amestecă din când în când şi se lasă pe foc aproximativ 5 minute.

Se adaugă supa de pui, se pune piper şi sare după gust. Se acoperă oala cu un capac şi se lasă să fiarbă. Se reduce focul şi se mai fierbe încă 15-20 de minute. Când e gata, se ia de pe foc şi se lasă la răcit.

După ce s-a răcit, se pune toată supa într-un blender şi se amestecă bine. Supa cremă rezultată se pune din nou în oală, se adaugă smântâna şi se mai ţine pe foc 2 minute.

Sursa: taste.com.au