Supă-cremă de conopidă cu usturoi

supa crema de conopida cu usturoi jpeg

Pentru cei care îşi doresc să mănânce cât mai sănătos, conopida este leguma de care nu ar trebui să se ferească. Are calorii puţine şi se pregăteşte rapid.

Ingrediente

1 conopidă medie 1 morcov 1 căţel usturoi 1 ţelină foarte mică 100 ml smântână degresată 1 lingură făină 200 ml lapte sare piper măcinat proaspăt câteva fire pătrunjel

Pregătire

Speli conopida şi o desfaci în bucheţele, lăsând 2-3 cm din tijă. Cureţi ţelina şi morcovul, le speli şi le dai pe răzătoarea mică.Pui 2,5 l apă la fiert, adaugi legumele rase, usturoiul şi puţină sare. Laşi să fiarbă 15 minute. Adaugi conopida în oală şi, după 10 minute, scoţi câteva bucheţele mai mici cu o spumieră şi le dai deoparte. Laşi restul să fiarbă încă 10 minute.Strecori supa şi pasezi legumele prin sită. Amesteci făina cu laptele şi îl torni în lichidul rămas de la supă. Pui pe foc şi laşi până dă în clocot.Amesteci piureul de legume cu smântâna, torni peste ele câte puţină supă, amestecând continuu (poţi să baţi şi cu telul), până ai încorporat tot lichidul. Aşezi vasul pe foc şi laşi să fiarbă până se îngroaşă. Potriveşti de sare şi piper.Când serveşti, aşezi în fiecare farfurie câte un bucheţel din conopida păstrată şi presari pătrunjel tocat fin.