Supă-cremă de dovleac. Reţeta perfectă de iarnă.

supa crema dovleac jpeg

S-a mai înmuiat puţin vremea, dar tot ne face u ochiul o supă-cremă de dovleac. Numai gândul la gustul special şi rafinat, la aroma ademenitoare şi aburul care ne încălzeşte nasul ne trimite direct în bucătărie.

Ingrediente pentru supă-cremă de dovleac

1 dovleac de circa 1 kg 3 cartofi albi (făinoşi) 200 ml smântână groasă 1 l apă 200 ml vin alb 1 ceapă 1 morcov ½ linguriţă ghimbir ras (opţional) praf de chilli 1 vârf de cuţit de zahăr sare

Modul de preparare al reţetei de supă-cremă de dovleac

Se taie dovleacul în două, se curăţă de coajă, seminţe, fibre, apoi se taie cuburi şi se fierb în apă (puţin mai multă decât să le cuprindă) şi un praf de sare.

Separat, se fierb cartofii, ceapa, morcovul (curăţate şi tăiate cubuleţe) în apă cu un praf de sare şi un vârf de cuţit de zahăr. Când toate legumele sunt fierte, se presează cu blenderul (sau presa manuală) până se obţine un piure.

Se amestecă cele două piureuri, se adaugă vinul alb, ghimbirul ras (opţional), praf de chilli, sare, după gust, şi se lasă să dea în câteva clocote, apoi se ia de pe foc. Se adaugă smântâna, se amestecă şi se serveşte supa-cremă de dovleac imediat.

Nu ezitaţi să ne trimiteţi părerea dvs legată de modul de preparare al reţetei de supă-cremă de dovleac.

Spaghete cu ton

Spaghete cu ton

Ciorbă de păstăi cu smântână

Ciorbă de păstăi cu smântână

Ciorbă scăzută de linte galbenă