Supă cremă de dovleac şi legume
Supele de legume sunt o combinaţie sănătoasă de arome şi nutrienţi, care vă ajută să vă menţineţi sănătos în timp ce savuraţi un preparat cu un gust minunat. Supa de dovleac este foarte hrănitoare şi delicioasă.
Ingrediente Supă de dovleac şi legume
- 3 3/4 cani de dovleac
- 1 dovlecel
- 4 morcovi de dimensiuni medii (80 g)
- 1 praz (60 g)
- 2 căni de apă (500 ml)
- 2 linguri de brânză cremă uşoară de grăsime fără grăsime (40 g)
- Piper negru
- 2 ouă fierte
- Sare
- Rozmarin
Mod de preparare Supă de dovleac şi legume
Într-o cratiţă, încălziţi apa, apoi tăiaţi dovleacul în jumătate şi îndepărtaţi coaja. Spălaţi ambele jumătăţi şi tăiaţi-le în pătrate mici. Feliaţi sau tăiaţi morcovii, ceapa, dovlecelul decojit şi prazul. Când apa începe să fiarbă, adăugaţi toate legumele. Adăugaţi sare şi piper după gust. Gatiti-l aproximativ 30 de minute sau până când dovleacul este moale. Lăsaţi-l să se răcească, apoi adăugaţi ouăle fierte. Apoi, turnaţi amestecul în blender şi adăugaţi brânza proaspătă. Puteţi servi acest lucru cald sau rece. La final, puteţi adăuga piper şi rozmarin după gust.
Poftă bună!