Supă-cremă de dovlecei
Este de atât de fină, încât îţi vei dori să o prepari iar şi iar.
Ce ai nevoie › 3 dovlecei, tăiaţi cubuleţe › 2 cartofi, tăiaţi cubuleţe › 2 cepe, tocate › 500 ml supă de găină › sare › piper › 50 ml smântână › 3 căţei de usturoi, tăiaţi mărunt › 2 linguri ulei › 2 linguri de unt
Pui uleiul şi untul într-un vas şi căleşti legumele. Amesteci şi stingi cu supa de găină. Când legumele
sunt fierte, le scoţi şi păstrezi zeama. Mixezi compoziţia cu blenderul vertical şi dacă e cazul mai torni din lichidul în care au fiert. Condimentezi cu sare şi piper, apoi adaugi smântâna, mai dai câteva clocote şi poţi servi supa cu felii de pâine prăjită ori crutoane