Supă-cremă de fasole şi legume

supa crema fasole jpeg

Fasolea roşie este mai rar folosită în bucătăria românească. Din acest motiv, ne-am gândit să-ţi propunem o reţetă de supă-cremă de fasole şi legume, în caz că te-i plictisit de clasicile şi banalele iahnii, salate calde ori fasole bătută.

Supă-cremă de fasole şi legume - Ingrediente

250 g fasole boabe albă 250 g fasole roşie 2 morcovi 1 rădăcină păstârnac 2 cartofi 2 cepe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 ardei iute sare piper

Supă-cremă de fasole şi legume - Mod de preparare

Se curăţă, se spală fasolea (şi albă, şi roşie) şi se pune la înmuiat 10-12 ore. Se scurge apa în care a stat, se acoperă cu apă şi se pune la fiert până se înmoaie bine, schimbând apa de două ori. După ce a fiert fasolea, se strecoară. În apa în care a fiert fasolea se fierb morcovii, păstârnacul, cartofii şi ceapa, curăţate şi tăiate. Se scot legumele şi se paseză în blender împreună cu fasolea. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune piureul de legume, se lasă câteva secunde şi se subţiază cu zeamă în care au fiert fasolea şi legumele. Supa-cremă de fasole şi legume se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se adaugă usturoiul zdrobit şi, când se serveşte, se presară în farfurie rondele de ardei iute.