Supă-cremă de fenicul cu lapte bătut

food52 04 08 13 4030 jpeg

Propunerea noastră de azi pentru un meniu reuşit este această supă uşoară şi săţioasă. O poţi încerca şi tu!

Ingrediente

3 linguri unt 1 fir praz, spălat şi tocat 1 cartof, tăiat bucăţi 3 căni şi jumătate de supă de pui 2 căni lapte bătut 1 cană fenicul tocat sare piper jumătate cană smântână somon afumat pentru ornat (optţional)

Mod de preparare

Topeşte untul într-o oală la flacără potrivită. Adaugă prazul, asezonează cu sare, acoperă cu un capac şi lasă pe foc, până se înmoaie, cam 15 minute.

Adaugă cartofii şi supa. Când începe să clocotească , dă focul mic şi lasă să bolborosească până se înmoaie cartofii. Cam 20 de minute. Încorporează feniculul şi mai lasă pe foc, cam 5-7 minute.

Pune întreaga compoziţie într-un blender şi paseză până obţii o compoziţie de piuree dar mai subţire. O transferi într-un vas mare. Asezonezi cu sare şi piper. Încorporează smântâna şi laptele bătut şi potriveşte de sare şi piper. Dacă este nevoie, mai poţi subţia crema cu puţină supă de pui sau apă încălzită.

Opţional, poţi garnisi cu fâşii de somon afumat. Supa poate fi servită caldă sau rece.

sursa: food52.com



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg