Supă-cremă de legume

Dacă transformi mazărea în ingredientul-vedetă al acestei supe-cremă vei obţine un gust desăvârşit.
Ingrediente
400 g mazăre boabe 1 morcov 1 felie groasă de ţelină 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 cartof 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 3 linguri smântână sare piper crutoane
Cum se prepară
Se curăţă legumele, se taie bucăţi mari şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare până sunt bine pătrunse. Ceapa se păstrează întreagă. Se strecoară, păstrându-se zeama, iar legumele (în afară de ceapă, care se aruncă) se mixează sau se trec prin sită până se transformă în piure. Piureul se amestecă cu zeamă de legume până la consistenţa dorită şi se pune din nou pe foc. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi zeama de lămâie. Se lasă să dea 2-3 clocote şi se ia deoparte. Se încorporează smântâna şi se serveşte fierbinte, cu crutoane.