Supă-cremă de legume

supa crema de legume jpeg

Dacă transformi mazărea în ingredientul-vedetă al acestei supe-cremă vei obţine un gust desăvârşit.

Ingrediente

400 g mazăre boabe 1 morcov 1 felie groasă de ţelină 1 ceapă 1 rădăcină de pătrunjel 1 cartof 2 linguri ulei de măsline 2 linguri zeamă de lămâie 3 linguri smântână sare piper crutoane

Cum se prepară

Se curăţă legumele, se taie bucăţi mari şi se fierb în apă cu o linguriţă de sare până sunt bine pătrunse. Ceapa se păstrează întreagă. Se strecoară, păstrându-se zeama, iar legumele (în afară de ceapă, care se aruncă) se mixează sau se trec prin sită până se transformă în piure. Piureul se amestecă cu zeamă de legume până la consistenţa dorită şi se pune din nou pe foc. Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper, după gust, şi zeama de lămâie. Se lasă să dea 2-3 clocote şi se ia deoparte. Se încorporează smântâna şi se serveşte fierbinte, cu crutoane.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg