Supă-cremă de legume
Combină mai multe legume şi rădăcinoase într-o delicioasă supă-cremă de legume.
Ingrediente
2 fire de praz 2 morcovi 1 păstârnac 2 cartofi albi făinoşi 2 cepe 1 ţelină potrivită 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smântână pătrunjel verde sare piper
Mod de preparare
Se curăţă legumele şi se spală. Se taie prazul rondele subţiri, cartofii, cubuleţe, păstârnacul şi ţelina se lasă întregi, iar morcovii se taie bastonaşe.
Se căleşte ceapa tocată mărunt şi prazul în untul topit. Când se înmoaie, se adaugă restul legumelor, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 20 de minute.
Se strecoară legumele, păstrându-se supa. Se scot deoparte câteva bastonaşe de morcovi şi păstârnacul. Celelalte legume se trec prin sită sau prin blender, se diluează cu supa de legume, laptele cald şi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă caldă.
Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Se drege cu smântână şi se serveşte caldă, garnisită cu bastonaşele de morcov, bucăţi de păstârnac şi cu pătrunjel verde.
sursa foto: Shutterstock