Supă-cremă de legume

shutterstock 27492691 jpeg

Combină mai multe legume şi rădăcinoase într-o delicioasă supă-cremă de legume.

Ingrediente

2 fire de praz 2 morcovi 1 păstârnac 2 cartofi albi făinoşi 2 cepe 1 ţelină potrivită 100 ml lapte 3 linguri unt 2 linguri smântână pătrunjel verde sare piper

Mod de preparare

Se curăţă legumele şi se spală. Se taie prazul rondele subţiri, cartofii, cubuleţe, păstârnacul şi ţelina se lasă întregi, iar morcovii se taie bastonaşe.

Se căleşte ceapa tocată mărunt şi prazul în untul topit. Când se înmoaie, se adaugă restul legumelor, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă 20 de minute.

Se strecoară legumele, păstrându-se supa. Se scot deoparte câteva bastonaşe de morcovi şi păstârnacul. Celelalte legume se trec prin sită sau prin blender, se diluează cu supa de legume, laptele cald şi, dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă caldă.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă să fiarbă câteva clocote. Se drege cu smântână şi se serveşte caldă, garnisită cu bastonaşele de morcov, bucăţi de păstârnac şi cu pătrunjel verde.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg