Supă-cremă de legume cu costiţă afumată

supa crema de legume cu costita afumata jpeg

Dacă nu vrei să pui costiţă afumată, poţi prepara această reţetă şi în perioada de post. Dar este foarte adevărat că ingredientul surpriză, face din această supă-cremă de legume cu costiţă afumată un adevărat deliciu.

Supă-cremă de legume cu costiţă afumată - Ingrediente (4 porţii)

200 g costiţă afumată 2 cepe 2 ardei graşi verzi 1 ţelină 100 g mazăre congelată 1 rădăcină de pătrunjel 1 morcov 1 linguriţă tarhon uscat 1 lingură pătrunjel verde tocat 2 linguri ulei sare piper

Supă-cremă de legume cu costiţă afumată - Cum se prepară

Se curăţă legumele, se taie mărunt, se pun într-o oală şi se călesc în două linguri cu ulei, amestecând permanent, până încep să se înmoaie. Din când în când, se mai pune câte o lingură de apă caldă.

Se adaugă 2 litri de apă caldă, sare şi piper, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă 20 de minute, până când legumele sunt bine pătrunse. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi tarhonul, se dă de pe foc şi se mixează cu blenderul.

Se prăjeşte costiţa afumată tăiată cubuleţe, se scoate pe hârtie absorbantă şi se pune în supă în momentul servirii. Este delicioasă cu pâine prăjită.