Supă-cremă de linte

Supa crema de linte jpeg

Există multe motive pentru care ar trebui să adăugaţi lintea în alimentaţie. Indiferent de modul în care este pregătită, lintea aduce nenumărate beneficii sănătăţii. Având un conţinut redus de calorii, lintea se numără printre alimentele potrivite pentru consum în orice moment al anului. O puteţi folosi la salate sau în diverse mâncăruri. Unul dintre lucrurile despre linte este că poate fi consumată şi de vegetarieni.

Ingrediente

500 g linte 2 cepe 3 căţei usturoi sare piper cimbru 1 morcov ½ ţelină ½ lămâie, opţional 2 linguri ulei boia iute crutoane

Mod de preparare

Speli bine şi alegi cu multă atenţie lintea. O ţii la înmuiat, cel puţin opt ore, apoi o speli în mai multe ape şi o pui la fiert cu crenguţa de cimbru. Separat, căleşti uşor legumele tăiate fin în ulei încins, potriveşti gustul de sare şi piper, apoi le răstorni peste linte. Ţii la fiert aproximativ 20 de minute, scoţi cimbrul, le pisezi cu blenderul vertical şi acum, dacă vrei, poţi stoarce lămâia, dar supa este foarte bună şi fără. O serveşti cu crutoane şi presărată cu boia, după gust.