Supă-cremă de mazăre şi conopidă

Supa-cremă va avea o aromă deosebită dacă, înainte de a o lua de pe foc, pui 2-3 felii sau frunze de ţelină şi acoperi oala cu capac.
Ingrediente
500 g mazăre 1 conopidă mică 3-4 cartofi 1 ceapă 2 linguri ulei sare 1 legătură pătrunjel feliuţe de roşii, opţional
Mod de preparare
Cureţi şi speli bine legumele, rupi în bucheţele conopida şi tai cubuleţe cartofii. Pui într-o oală cu puţin ulei mazărea şi conopida, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă la
foc mediu. După 10 minute, adaugi ceapa şi cartofii. Când sunt gata, le scurgi, dar păstrezi zeama, le laşi să se răcească un pic şi apoi le pasezi cu un blender. Sărezi după gust şi, dacă a ieşit prea groasă, mai adaugi din supa lichidă. Serveşti cu crutoane şi, opţional, cu feliuţe de roşii şi cu pătrunjel tocat fin.