Supă-cremă de morcovi
Încălzeşte-te într-o zi rece de iarnă cu această supă-cremă de morcovi!
Ingrediente (4-5 porţii)
6 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 3 ardei roşii 3 cartofi 1 ceapă 2 linguri ulei 1 ardei roşu, pentru decor sare piper busuioc uscat sau verde
Mod de preparare
Speli şi tai mărunt legumele. Le pui la fiert într-o oală mai mare cu apă, sare şi ulei, până se sfărâmă. Când toate legumele sunt fierte, le scoţi şi le muţi într-un castron (exceptând ceapa, care se aruncă), şi le pasezi până obţii o cremă.
Adaugi din zeama care a rămas atât cât vrei să-ţi iasă de groasă supa. La sfârşit, condimentezi cu sare, busuioc şi piper, după gust. O serveşti, dacă vrei, decorată cu felii de ardei, frunze de busuioc şi piper negru mărunţit.