Supă-cremă de morcovi

supa crema de morcovi jpeg

Încălzeşte-te într-o zi rece de iarnă cu această supă-cremă de morcovi!

Ingrediente (4-5 porţii)

6 morcovi 1 ţelină 1 rădăcină pătrunjel 3 ardei roşii 3 cartofi 1 ceapă 2 linguri ulei 1 ardei roşu, pentru decor sare piper busuioc uscat sau verde

Mod de preparare

Speli şi tai mărunt legumele. Le pui la fiert într-o oală mai mare cu apă, sare şi ulei, până se sfărâmă. Când toate legumele sunt fierte, le scoţi şi le muţi într-un castron (exceptând ceapa, care se aruncă), şi le pasezi până obţii o cremă.

Adaugi din zeama care a rămas atât cât vrei să-ţi iasă de groasă supa. La sfârşit, condimentezi cu sare, busuioc şi piper, după gust. O serveşti, dacă vrei, decorată cu felii de ardei, frunze de busuioc şi piper negru mărunţit.