Supă-cremă de morcovi

supa crema morcovi jpeg

Unii ar considera această supă-cremă de morcovi o adevărată binecuvântare a gusturilor şi aromelor. Nu ne credeţi? Convingeţi-vă singuri!

Ingrediente pentru supă-cremă de morcovi

500 g morcovi 1 ceapă ½ ţelină 1 cartof 1 lingură unt 4 linguri de smântână 1 linguriţă zahăr sare piper

pătrunjel verde

Mod de preparare pentru supă-cremă de morcovi

Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţele şi se fierb în apă cu puţină sare. Se strecoară, păstrându-se zeama, iar legumele se mixează sau se trec prin sită.

Se diluează piureul de legume cu zeama în care au fiert şi se aşază din nou pe foc pentru 5-6 minute. Se adaugă zahărul, untul, sare şi piper, după gust.

În momentul servirii, se adaugă smântână direct în farfurie, se decorează cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte, după gust cu pâine prăjită sau crutoane.