Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

Credem că această supă cremă de morcovi şi ghimbir este perfectă dacă dacă se obţine un piure moale. Şi asta se poate obţine numai cu un blender. În această reţetă, noi folosim supă de pui, dar dacă ţii post sau pur şi simplu asta îţi este opţiunea, poţi folosi supă de legume.
Ingrediente
3 linguri unt
700-800 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi foarte subţire
2 căni ceapă tocată
sare
1 linguriţă ghimbir răzuit fin
2 căni supă de pui sau de legume
2 căni apă
3 felii de coajă de portocală
pătrunjel sau mărar pentru ornat
Mod de preparare
Topeşti untul într-o cratiţă la foc mediu şi căleşti ceapa şi morcovii, amestecând din când în când, cam 5-8 minute. Nu le lăsa să se prăjească. Presară puţină sare peste ele.
Adaugi supa, ghimbirul şi cojile de portocală. Laşi să fiarbă puţin, acoperi cu un capac şi laşi pe foc 20 de minute.
Scoţi cojile de portocală şi le arunci. Pui în blender, supă, în reprize şi mixezi până obţii acel piure despre care vorbeam la început. Potriveşti supa crema de morcovi si ghimbir cu putina sare.
Decorezi supa crema de morcovi cu pătrunjel sau mărar.
Somon cu sos de rosii si ghimbir
Somon cu sos de rosii si ghimbir
Tort de morcovi cu glayura de lamaie
Tort de morcovi cu glayura de lamaie
sursa: simplyrecipes.com
sursa foto: Shutterstock