Supă-cremă de morcovi şi ghimbir

supa crema morcovi jpeg

Credem că această supă cremă de morcovi şi ghimbir este perfectă dacă dacă se obţine un piure moale. Şi asta se poate obţine numai cu un blender. În această reţetă, noi folosim supă de pui, dar dacă ţii post sau pur şi simplu asta îţi este opţiunea, poţi folosi supă de legume.

supă de pui

supă de legume

Ingrediente

3 linguri unt

700-800 g morcovi, curăţaţi şi tăiaţi foarte subţire

2 căni ceapă tocată

sare

1 linguriţă ghimbir răzuit fin

2 căni supă de pui sau de legume

2 căni apă

3 felii de coajă de portocală

pătrunjel sau mărar pentru ornat

Mod de preparare

Topeşti untul într-o cratiţă la foc mediu şi căleşti ceapa şi morcovii, amestecând din când în când, cam 5-8 minute. Nu le lăsa să se prăjească. Presară puţină sare peste ele.

Adaugi supa, ghimbirul şi cojile de portocală. Laşi să fiarbă puţin, acoperi cu un capac şi laşi pe foc 20 de minute.

Scoţi cojile de portocală şi le arunci. Pui în blender, supă, în reprize şi mixezi până obţii acel piure despre care vorbeam la început. Potriveşti supa crema de morcovi si ghimbir cu putina sare.

supa crema de morcovi

Decorezi supa crema de morcovi cu pătrunjel sau mărar.

Somon cu sos de rosii si ghimbir

Somon cu sos de rosii si ghimbir

Chec cu morcovi si portocala

Chec cu morcovi si portocala

Tort de morcovi cu glayura de lamaie

Tort de morcovi cu glayura de lamaie

sursa: simplyrecipes.com

sursa foto: Shutterstock