Supă-cremă de porumb
Uşor de preparat. Foarte gustoasă. Foarte apetisantă şi direct la tine în farfurie.
Ingrediente
1 ceapă 100 ml smântână 1 legătură ceapă verde 50 g unt 200 ml lapte 1 lingură curry 40 g făină 800 ml supă de legume 600 g porumb congelat (sau conservă) 100 g bacon
Mod de preparare
Cureţi ceapa uscată şi verde, le tai mărunt şi le căleşti în unt. Adaugi curry, făina şi laşi puţin la călit, apoi adaugi supa. Tai baconul felii, le pui pe o tavă şi le introduci în cuptorul preîncălzit până se rumenesc.
Când fierbe, adaugi 3/4 din porumb şi laşi la foc mic, 20 de minute. Pui laptele, o dai în câteva clocote, apoi o treci prin sită sau o mixezi. Supa în boluri se decorează caldă, cu porumbul oprit, baconul prăjit şi smântână.
sursa foto: Profimedia