Supă-cremă de praz

Homemade creamy leek soup on wooden background jpeg

Încearcă o sumă cremă uşoară, cu puţine calorii, dar foarte gustoasă, pe care o poţi pregăti inclusiv în zilele de post.

Ingrediente 1 morcov 1 ţelină 4 cartofi 3 fire praz 2 linguri ulei 1 ceapă 1 păstârnac supă de legume sare piper

Mod de preparare - Supă cremă de praz

Cureţi rădăcinoasele şi le tai cubuleţe. Încingi uleiul şi căleşti uşor ceapa, apoi le pui şi pe ele în oală. Torni supă de legume atât cât să fie acoperite

cu trei degete peste. Îndepărtezi primele două foi de la firele de praz, le tai rondele, le speli sub jet de apă şi le pui în oală împreună cu cartofii făcuţi cubuleţe.

Potriveşti gustul de sare şi piper, laşi până când legume s-au înmuiat, strecori zeama şi le mixezi. Torni din ea atât cât vrei să fie de groasă supa.